Türkiye'nin en iyi haber sitesi
FUNDA KARAYEL

'Kolpaçino' izleyicisi sinema salonunda light kola içmiyor

İstanbul'da birbiri ardına yapılan bomba ihbarları sosyal yaşamı derinden etkiledi. Özellikle AVM ve metrolardan uzak durmamız konusunda uyarılıyoruz. Ancak AVM demek; sinema demek, benim işim demek! Ne yani; şimdi canlı bomba korkusu vatandaşı sinemadan da mı alıkoyacak, olmaz öyle iş. Neyse ben bildiğimi okumaktan vazgeçecek değildim ya, sinemaya doğru yola koyuldum. Manzara pek iç açıcı değildi doğrusu, salonlar bomboştu ama bir kesim vardı ki 'Ne bombası, bize bomba bir şey yapar mı?' dercesine biletini alıyordu. 'Kolpaçino 3. Devre' izleyicisinin gözü kara; ne bomba, ne de felaket 'dur' diyemez onlara, mermiye kafa atıyorlar! İlk üç günde 148 bin 210 kişi tarafından seyredilen film, ikinci hafta sonunda 864 bin 752 izleyiciye ulaştı. Gerçekten büyük başarı ama bu film vizyonda olduğu sürede benim canım sinema çalışanlarımın ne çektiğini ne siz sorun, ne ben yazayım... Yine de şahit olduklarımı sizinle paylaşmak istiyorum.

SEVGİLİ KOLTUĞU KRİZİ
Bir 'Kolpaçino' izleyicisi, biletini almak için geliyor; gişedeki görevli kibarca 'Nerede oturmak istersiniz?' diye soruyor, izleyici ukalaca cevap veriyor: 'Sen bileti ver, ben istediğim yere otururum.' Ancak görevli, beyefendiliğinden ödün vermeden kibarca 'Yer seçmeniz gerek' diyor, izleyici 'Bütün yerler boş, sen ne diyorsun' diye efeleniyor. Geçelim ikinci vakaya... İki 'Kolpaçino' izleyicisine sevgili koltuğu veriliyor. Sevgili koltuğu deyince akla hemen sevgiliyle oturulacak yer gibi geliyor ama öyle değil; aradaki kol koyulacak yer yok, ayrıca normal koltuklara göre daha geniş olduğu için rahat oturuluyor. İlla sevgilinizle izleme zorunluluğunuz da yok. Ama delikanlı adam sevgili koltuğunda oturur mu, bu yanlışlık nasıl yapılır; gel de durumu izah et. Arkadan 'Şekilli bir yerden ver' diye bir ses yükseliyor. Gişedeki görevli şaşkın: 'Efendim anlamadım, şekilli bir yer nasıl oluyor?' İzleyici aslında güzel bir yer istiyor, kenardan köşeden olmasın, ortadan olsun diyor. 'Kolpaçino' izleyicisini nasıl tanırsınız? Genellikle siyah giyiyorlarmış. Mısırı büyük kovada tercih ediyorlarmış. Light cola, zero falan bahis konusu değil; tabii ki normal kola içiyorlar. Bu arada; asla yalnız film izlemeye gitmiyorlar, istedikleri yere oturmakta ısrarlılar ve gişedeki çalışanla istedikleri gibi konuşabileceklerini düşünüyorlar. Özellikle gişe görevlisi kadınsa, daha yüksek sesle konuşup yanındakilere gözdağı veriyorlar.

İZLEYİCİ SAYISI DÜŞTÜ
Hafta sonu tüm filmler raporuna baktığımızda 425 bin 790 kişinin sinemaya gittiğini görüyoruz. Bu rakamın 292 bin 598'i yerli yapımları tercih etmiş. Bir önceki hafta bu olaylar olmadan önce 987 bin 427 kişinin sinemaya gittiği görülüyor. Anlayacağınız, izleyici sayısı neredeyse yarı yarıya düşmüş. Sinema izleyicisinin normale döndüğü bol gişeli günlere...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA